keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Ensimmäinen päivä Prahassa

Perillä Prahassa ja hyvin nukuttu yö takana. :)

Matka meni yllättävän hienosti, jopa pelottavan hienosti, sillä minkään näköisiä ongelmia ei matkan varrella sattunut. Pikemminkin päinvastoin, ensimmäinen lento lähti jo 15 min aikaisessa ja oli perillä 45 min suunniteltua alkuperäistä aikaa aikaisemmin. Ainoa murheenryyni oli ehkäpä Wienin rautatieaseman odotustilan puute ja matkalaukkuni painavuus (18,5 kg), mutta eipä tuo menoa haitannut.

Golden Tulip Hotel Prague Terminus oli nappivalinta hotelliksi, se oli helppo löytää ja palvelu on ollut sanoinkuvaamattoman mahtavaa. Aamiaspöytä notkui kylmiä ja kuumia ruokia ja nälän jäämisestä ei ollut pelkoakaan. Myös illalla tilattu huonepalvelun ruoka oli jokaisen korunan (tsekin rahayksikkö) arvoinen.

Aamupalan jälkeen suunnistin hieman omatoimi kiertokävelylle Prahan keskustaan, kuitenkin pysyen mahdollisimman lähellä hotelliani, jotta osaisin myös takaisin. Olin järkyttynyt ikkunoista näkyvistä hinnoista, sillä ainoastaan vaatteiden hinnat olivat lähellä suomalaisia hintoja, kaikki muu oli selkeästi edullisempaa. Esimerkkinä tähän pedikyyrin hinta, joka oli 300 czk eli noin 12 e.

Tunnin kuluessa minun tulisi kirjautua ulos hotellista ja jäädä odottelemaan hotellin aulabaariin Erasmus-buddyni Evan saapumista. Hän on para aikaa matematiikan tentissä, joten aikataulumme kulkee näin hänen ehdoillaan. Tarkoituksenamme on ensimmäiseksi hankkia minulle tsekkiläinen kännykkäliittymä, jotteivat puhelut ja viestit Tsekin sisällä maksaisi niin paljon. Tämän jälkeen suuntaamme asuntolalle (Sazava, 7. kerros) ja tarkastamme huoneeseen tarvittavia lisävarusteet ja muut shoppailutarpeet. Luultavasti sitä on odotettavissa ja paljon \o/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti